MENUZOEKEN

Stichting mijnplein

Het schoolbestuur van onze school is het college van bestuur van de stichting mijnplein. De gegevens over het bestuur en ons bestuurskantoor treft u aan op de website www.mijnplein.nl

 

Het college van bestuur is het bevoegd gezag van 18 katholieke basisscholen, 3 protestants- christelijke basisscholen en 1 school voor algemeen bijzonder onderwijs, 1 katholieke school voor speciaal basisonderwijs (SBAO) en 1 katholieke school voor speciaal onderwijs (SO) en voorgezet speciaal onderwijs (VSO) aan zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK)

 

De scholen bevinden zich in de plaatsen: Lettele, Olst, Boskamp, Boerhaar, Wijhe, Broekland Heino, Hoonhorst, Raalte, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw-Heeten en Heeten.
Door ongeveer 400 personeelsleden wordt goed onderwijs gegeven aan zo’n 3800 leerlingen.

 

Op bestuursniveau worden de kaders vastgesteld waaraan het beleid van de stichting en de afzonderlijke scholen dienen te voldoen. Voorbeelden hiervan zijn het financieel beleid, het personeelsbeleid, beleid op het gebied van huisvesting, kwaliteitsbeleid e.d. Binnen de kaders is er beleidsruimte voor de scholen om daar zelf inkleuring en vorm aan te geven in overleg met het team en de medezeggenschapsraad.

 

De directeuren zijn verenigd in de directeurenraad, waar het stichtingsbeleid wordt voorbereid. De raad heeft een adviserende rol naar het college van bestuur waar uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid ligt.
Ouders en personeel hebben via de medezeggenschapsraad invloed op het beleid van de individuele school. De medezeggenschapsraad voert hierover het overleg met de directeur van de school.
Daarnaast overlegt de directeur met het schoolteam over de onderwijskundige en organisatorische onderwerpen van de school.

 

Via de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, waarin alle scholen vertegenwoordigd zijn hebben ouders en personeel invloed op het stichtingsbeleid. De gemeenschappelijke medezeggenschapsraad spreekt over het stichtingsbeleid met het college van bestuur.
De raad van toezicht heeft als taak om op afstand toezicht te houden op het college van bestuur en de algehele de organisatie en heeft als zodanig een onafhankelijke positie.

 

Met het schoolbestuur zal het contact meestal via de directeur lopen. Mocht u rechtstreeks contact willen opnemen met het bestuur, dan kan dat via het bestuursbureau: Postbus 143, 8100 AC in Raalte. Telefoon: 0572 - 352635.