MENUZOEKEN

Een school voor speciaal basisonderwijs

De Horizon is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO). Alle basisscholen, dus ook de speciale basisscholen, vallen onder de wet op het primair onderwijs.

 

Wij doen dus in grote lijnen hetzelfde als een gewone basisschool, maar met extra zorg, extra mogelijkheden en kennis van leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden. Heel belangrijk zijn voor ons:.
  • het bieden van een klimaat waarin kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en kunnen leren
  • kinderen vertrouwen geven in hun eigen mogelijkheden
  • kinderen (weer) tot actief leren brengen.

 

De Horizon maakt deel uit van het samenwerkingsverband Hanzeland. Dit samenwerkingsverband is onderverdeeld in 6 deelregio’s waaronder de Sallandse deelregio waar de Horizon bij hoort.

De missie van de Sallandse deelregio is gebaseerd op het motto: ‘Voor iedere leerling uit Salland is er onderwijs in Salland’ en luidt als volgt:
Binnen de Sallandse deelregio werken leerkrachten, intern begeleiders, directeuren, bestuurders en vele andere professionals, in goed overleg met ouders aan één centrale opdracht: ‘Het inrichten van een ondersteuningsstructuur waarbij elke leerling die ondersteuning krijgt die hij nodig heeft om, thuisnabij, een ononderbroken ontwikkelingsproces te kunnen doorlopen.’

 

De manier waarop onze deelregio dat wil doen, staat beschreven in het zorgplan. De Horizon kan inspelen op specifieke onderwijsbehoeften van een kind waar de basisschool niet in kan voorzien.