MENUZOEKEN

Strategisch beleid

Mijnplein is een christelijke stichting. De stichting heeft haar wortels in de katholieke en protestants-christelijke levensbeschouwing. In onze statuten staat bij 'Grondslag' dat de stichting uitgaat van de gelijkwaardigheid van levensovertuigingen en dat wij werken aan de sociale, verstandelijke en creatieve ontwikkeling van onze leerlingen met respect voor elkaar en voor de omgeving en richtinggevend aan een hoopvolle toekomst.

 

De visie van mijnplein is om in de komende jaren een klimaat te scheppen, waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en zijn wij gericht op het ontdekken, ontwikkelen, samenbrengen en inzetten van talenten van kinderen. We zijn trots op ons onderwijs en bouwen voort op wat we al doen.
Bij het maken van keuzes staan de belangen van kinderen altijd voorop. Keuzes komen ten goede aan de ontwikkelmogelijkheden van de kinderen.

In de Strategische Agenda 2018-2022 wordt dit als volgt verwoord. Alles draait om de ontwikkeling van de kinderen in een wereld die anders is dan de wereld van gisteren en van vandaag. Onze statuten zeggen ‘werken aan de ontwikkeling van kinderen, met respect voor elkaar en voor de omgeving en richtinggevend aan een hoopvolle toekomst’. Daarbij handelen wij vanuit de waarden die verankerd zijn in onze christelijke identiteit. We hebben deze vertaald in uitgangspunten die wat inhoud en taal betreft bij deze tijd horen.

Deze agenda is een richtsnoer voor alles wat wij de komende vier jaar gaan doen. Iedere school kiest daarbij een koers, die aansluit bij de agenda. Zo kunnen ouders de school kiezen die het beste past bij de mogelijkheden en behoeften van hun kind.

Wij vragen medewerkers, ouders en partners om ons te steunen, advies te geven en kritisch mee te denken. En als dat nodig is een spiegel voor te houden. Zo blijven we scherp en kunnen we het beste uit onze kinderen en onszelf halen. Een organisatie die leert met en van de omgeving.

De jaren 2018-2022 zijn belangrijk voor mijnplein. De ontwikkelingen in Olst en Wijhe, een nieuw gebouw voor De Korenbloem, veranderingen op de arbeidsmarkt, vormgeving van de samenwerking met onze partners in Salland en verbinding tussen onderwijs en (jeugd)zorg: het is slechts een kleine greep uit alles waar we mee bezig gaan. In 2022 zal mijnplein er anders uitzien, dat is zeker. Eén ding zal hetzelfde zijn: het gaat om de talenten van zowel kinderen als medewerkers!

We gaan het doen! Samen met jullie. 

 

De Strategische Agenda zal voor de periode 2019-2023 door elke school worden vertaald in het eigen schoolplan. Binnen de kaders, doelen en uitgangspunten van de Strategische Agenda zal de school een eigen inkleuring en vorm vinden. Geen strakke eenheid dus, maar ruimte voor scholen voor diversiteit en verscheidenheid. Daardoor wordt de identiteit van elke school zichtbaar, merkbaar en voelbaar.