MENUZOEKEN

Schoolplan

Het schoolplan 2019-2023 beschrijft onze plannen voor de komende jaren om de kwaliteit van ons onderwijs verder te versterken. Net als alle scholen van mijnplein werken wij de komende jaren aan de vier thema's samenwerken, onderzoekend leren, eigenaar zijn en persoonlijk groeien. Dat zijn thema's die prachtig aansluiten bij de ontwikkeling die wij al hadden ingezet en die ons onderwijs nog sterker zal maken.

In het schooljaar 2019-2020 werken we aan de volgende onderwerpen:

 

Samenwerken

Via coöperatieve werkvormen waarbij ieder een deeltaak van de gezamenlijke taak uitvoert, leren we kinderen samenwerkend leren waarbij juist het overleg essentieel is.
Leerkrachten bereiden samen lessen voor. In het eerste jaar met een focus op DaVinci. Er worden thema's/onderzoeksvragen bepaald en daar leerteams bij gevormd.
Met tenminste één andere school van mijnplein wordt samengewerkt aan een onderzoeksvraag waarbij het samen leren centraal staat.

Onderzoekend leren

Wereldoriëntatie wordt in een betekenisvolle context aangeboden.
Kinderen worden uitgedaagd om een actieve leerhouding aan te nemen bij het werken in hoeken.

Eigenaarschap

Leerkrachten voeren met ieder kind gesprekken over het leerproces en het welbevinden.
De leerkracht schakelt tussen een begeleidende en een docerende rol.

Persoonlijk groeien

Voor leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften op gebied van (samen)spelen, faalangst en sociale vaardigheden is expertise beschikbaar.
De leerkracht reflecteert met behulp van Iris-connect en beeldcoaching op het eigen handelen.