MENUZOEKEN

Werken met kwaliteitskaarten

Alle scholen van mijnplein hebben een systeem voor de kwaliteitszorg, namelijk Werken met Kwaliteitskaarten (WMK). Met dat instrument stellen we vast wat de kwaliteit van onze school is. Vervolgens kunnen we met die uitkomsten gericht werken aan onze ontwikkeling. Kwaliteit mag geen toeval zijn, maar vraagt permanente aandacht.

 

Er zijn kwaliteitskaarten voor verschillende beleidsterreinen van de school. Bijvoorbeeld didactisch handelen, actieve en zelfstandige rol van de leerlingen, schoolklimaat, opbrengsten of contacten met ouders. De basis voor deze kaarten zijn de eisen die de Onderwijsinspectie hanteert.

Met behulp van de kwaliteitskaarten wordt de gewenste kwaliteit besproken en beschreven. Dan volgt een beoordeling door teamleden, door ouders en door leerlingen. De uitkomsten worden geëvalueerd en er worden verbeterpunten bepaald of er wordt vastgelegd hoe we de goede kwaliteit vasthouden. In een verbeterplan of in het schoolplan wordt beschreven hoe en wanneer gewerkt wordt aan de verbetering.
Er wordt steeds aan de Medezeggenschapsraad en aan het bestuur gerapporteerd wat de uitkomsten zijn en wat we gaan doen.