MENUZOEKEN

Ziekmelding

Indien uw kind wegens ziekte of door een andere oorzaak niet op school kan komen, verzoeken wij u ons dit telefonisch vóór schooltijd te laten weten.
Wanneer uw kind met een taxi naar school gaat, graag ook even het betreffende taxibedrijf op de hoogte stellen. De leerplichtambtenaar van de gemeente ziet er op toe dat scholen en ouders zich houden aan de regels van de leerplicht. De directie is verplicht de leerplichtambtenaar mededeling te doen van (vermoedelijk) ongeoorloofd verzuim.

 

De school hanteert een protocol voor opvallend ziekteverzuim. Dat wordt gebruikt als een leerling meer dan twee weken aaneengesloten ziek is of voor de vierde keer binnen 6 maanden, dan wel bijzonder ziekteverzuim laat zien. Volgens het protocol worden de ouders uitgenodigd voor een gesprek met de leerkracht. Indien nodig kan vervolgens de jeugdarts de leerling oproepen voor een consult, kan schoolmaatschappelijk werk worden ingeschakeld en tenslotte kan een melding worden gedaan bij de leerplichtambtenaar.