MENUZOEKEN

Vakantie en verlofregeling

In de tweede helft van elk schooljaar wordt de vakantieregeling voor het volgende schooljaar bekend. Voordat deze regeling wordt vastgesteld, wordt deze ter goedkeuring voorgelegd aan de Medezeggenschapsraad.

Iedereen moet zich houden aan de vastgestelde schoolvakanties. Het is niet toegestaan buiten de reguliere vakanties en vrije dagen, nog eens extra vakantiedagen op te nemen. Natuurlijk wordt er vrijaf gegeven voor bijzondere familiegebeurtenissen.
Het is belangrijk om verlof tijdig en schriftelijk aan te vragen. U kunt daarvoor een formulier van de website downloaden of aanvragen bij de secretaresse. Deze aanvraag dient minimaal twee en bij meer dan 10 schooldagen minstens 4 weken van te voren ingeleverd te worden bij de directie.

Er kan éénmaal per schooljaar extra verlof worden toegestaan wanneer:

  • U door uw beroep geen vakantie kunt opnemen in de schoolvakanties (s.v.p. een werkgeversverklaring overleggen).
  • U van mening bent, dat voor u om gewichtige redenen een uitzondering gemaakt kan worden.
Wanneer uw verzoek voor verlof 10 schooldagen of meer omvat, dient u tijdig ontheffing van leerplicht aan te vragen. Realiseert u zich wel, dat een verzoek tot ontheffing van leerplicht bij de afdeling Onderwijs van de Gemeente Raalte minstens 4 weken van tevoren ingediend moet worden. Onze ervaring is dat slechts in zeer bijzondere gevallen toestemming zal worden verleend. In de eerste weken voor en na de zomervakantie mag geen extra verlof worden toegestaan.