MENUZOEKEN

Vastenactie

De Horizon loopt en zwemt voor Sri Lanka
Ieder jaar zetten de leerlingen van de Horizon zich tijdens de Vastenactie in voor een goed doel. Afgelopen donderdag kwamen ze in actie voor de kinderen op Sri Lanka. De leerlingen gingen de sportieve uitdaging aan met een sponsoractie, ze liepen rondjes op het grasveld naast de school of zwommen baantjes in zwembad Tijenraan.
Voorafgaand aan het lopen en zwemmen hebben ze sponsors gezocht. Alle kinderen, van kleuters tot groep 8, deden mee.
Tijdens de paasviering op donderdag 13 april wordt de opbrengst van de sponsoractie bekend gemaakt en wordt het geldbedrag aangeboden aan Havonos Raalte, een stichting die projecten ondersteunt en begeleidt in Noord Oost Sri Lanka.
Op dit moment bieden ze hulp aan een weeshuis voor 75 meisjes, Anna’s Home for Children. Het huis is erg sober en weinig kindvriendelijk. De keuken en wasgelegenheid zijn minimaal en armoedig. Het geld van de sponsoractie van de Horizon zal gebruikt worden voor speel- en spelmateriaal.
Daarnaast gaan de kinderen van de Horizon ook nog met elkaar wandversieringen maken voor de kinderen van het weeshuis, zodat het daar wat gezelliger wordt. Jonge en oudere kinderen worden gecombineerd en samen gaan ze een mooi kunstwerk maken.
De opbrengst en de wandversieringen worden door juf Mirjam van den Berg meegenomen naar Sri-Lanka. Zij gaat samen met Sieni Schouten, voorzitter van Stichting Havonos o.a. dit weeshuisproject bezoeken.

Klik hier voor foto's van het zwemmen en lopen!
Media
  • Vastenactie01.jpg